Yö julkaisee uuden kappaleen – laulajana Olli Lindholm

Suomalaisen populaarimusiikin ikoni Yö julkaisee uuden kappaleen 10.2.2023. Yhtyeen arkistoista on löytynyt Viimeiseen auringonlaskuun -biisi, jonka tulkitsee yhtyeen edesmennyt laulusolisti ja perustajajäsen Olli Lindholm.

Antti Kleemolan säveltämä ja Eija Hinkkalan sanoittama kappale on taltiointi vuodelta 2018. Biisin ovat tuottaneet Jari Latomaa ja Mikko Kangasjärvi.

Kuuntele biisi >

Kappaleesta on tehty myös musiikkivideo, jonka käsikirjoituksesta ja animaatiosta on vastannut Cili Kugler. Video julkaistaan Yö-yhtyeen kanavissa huomenna lauantaina 11.2.2023.

Kappaleen myyntituotto ohjataan kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen Ensi- ja turvakotien liitolle, lasten kaltoinkohtelun katkaisemiseen (LKK). Single julkaistaan myös rajoitettuna 10” vinyylipainoksena, joka on saatavana levykaupoista 24.2. alkaen.

Viimeiseen auringonlaskuun -kappale oli työn alla ’Mitä jos mä rakastan’ studioalbumillemme, mutta jostain syystä se ei mielestämme silloin sopinut kokonaisuuteen. Jonkin verran lisätyötä kappaleen valmistaminen julkaisukuntoon on vaatinut, mutta lopputuloksena on upea ja koskettava biisi, jossa on kuultavissa kaikki ne tunnusmerkit, joista Yö on aina opittu tuntemaan”, yhtye kommentoi.

40 vuotta Yötä -juhlakonsertti Nokia Arenalla maaliskuussa

Yön 40-vuotista uraa juhlistetaan Tampereen Nokia Arenalla perjantaina 24.3.2023. Lavalle nousevat Yö-yhtye Mikko Kangasjärvi, Ari Toikka, Jari Latomaa, Timo Mynttinen ja Jussi Turpeinen sekä yhtyeessä uran varrella vaikuttaneita muusikoita. Lauluja tulkitsevat Suvi Teräsniska, Pauli Hanhiniemi, JP Leppäluoto, Jay Lewis ja Herra Ylppö. Konsertti on ainutlaatuinen hetki kuulla monipuolisesti Yö-hittejä yli 40-vuotisen historian varrelta.

”Lippuja juhlakonserttiin on myyty hyvin, mutta vielä mahtuu mukaan nostalgiamatkalle Yön pitkään musiikilliseen historiaan!”, promoottori Timo Isomäki kertoo.

Olli Lindholmin poismenosta tulee sunnuntaina 12.2.2023 kuluneeksi neljä vuotta.

Yö on julkaissut 31 albumia, joita on myyty liki miljoona kappaletta. Yhtye on vastaanottanut julkaisuistaan lukuisia jalometallilevyjä. Legenda (2001) ja Rakkaus on lumivalkoinen (2003) ovat saavuttaneet nelinkertaista platinaa, Varietee (1983) ja Kuolematon (2005) tuplaplatinaa. Lisäksi yhtye on saanut viisi platinalevyä ja viisi kultalevyä. Yön tunnetuimpia hittejä ovat Rakkaus on lumivalkoinen, Tia-Maria, Vie mut minne vaan, Likaiset legendat I, Ihmisen poika, Särkyvää ja Minne tuulet vie sekä Jussi Hakulisen tunnetuksi tekemä Joutsenlaulu.

Online:

www.likaisetlegendat.com/

www.facebook.com/yoofficial

@yoyhtye_official