Popeda 2023 Ratinasta poikki – INFO

lauantai 2.9.2023

Ratinan stadion

15.00 VIP-alue Ratinanniemessä avautuu (sulkeutuu klo 20.30)
16.00 Portit stadionille avautuvat
18.00 Martti Servo & Napander
19.15 Vesterinen Yhtyeineen
20.30 Popeda
23.00 Konsertti päättyy

Aluekartta

Liput

Liput ovat nyt myynnissä Lippupisteessä. Erilaiset lipputyypit näet täältä: https://www.lippu.fi/event/popeda-vihonviimeinen-plaejaeys-tampereen-stadion-16093055/ 

 • Sallittu ikärajaton alue sijaitsee C-katsomossa, jonne myynnissä perhelippuja. Perhelippu seurueesta yhden henkilön tulee olla täysi-ikäinen. Ikärajattomaan C-katsomoon myydään myös yksittäisiä lippuja. Yksittäisen lipun haltijan täytyy olla vähintään 16-vuotias. Kyseisellä alueella on omat palvelut.
 • Kenttä, anniskelukatsomot ja VIP-alue ovat K 18.
 • Lipulla pääsee alueelle vain kerran. Lippu tai ranneke ei oikeuta poistumaan ja palaamaan alueelle. Ainoastaan VIP-rannekkeella on mahdollista poistua alueelta ja palata alueelle.
 • Kaikki liput luetaan porteilla elektronisella lipunlukijalla. Varaathan lippusi esille jo valmiiksi ennen porteille saapumista. Varauduthan pyydettäessä esittämään henkilöllisyystodistuksesi.

Katsomoliput

Kulku katsomopaikoille vain porttien 1, 2, 5 ja 6 kautta. Huomioithan, että saavut portista, joka sijaitsee lähimpänä omaa katsomopaikkaasi. Katsomolippu ei oikeuta pääsyyn kentälle. Katsomopaikkojen palvelut sijaitsevat katsomoiden takana. Säilytäthän lippusi koko tapahtuman ajan, sillä siinä on merkittynä istumapaikkasi.

PORTTI 1: B- ja D-katsomot
PORTTI 2: D- ja A-katsomot
PORTTI 5: A ja C-katsomot
PORTTI 6: B- ja C-katsomot ja sallittu katsomo

Kenttäliput

Kulku kentälle vain porttien 3 ja 4 kautta. Huomioithan, että valitset porteilla oikean sisäänkäyntiväylän, jossa lukee Kenttälippu. Kenttälippua vastaan saat rannekkeen, joka oikeuttaa käyttämään palveluita kentällä ja myös katsomoiden takana. Ranneke ei oikeuta poistumaan ja palaamaan stadionille.

Rasvamonttu

Kulku lavan edessä sijaitsevalle Rasvamonttu-alueelle vain porttien 3 ja 4 kautta. Huomioithan, että valitset porteilla oikean sisäänkäyntiväylän, jossa lukee Rasvamonttu-lippu. Rasvamonttu-lippua vastaan saat rannekkeen, joka oikeuttaa pääsyyn lavan edessä sijaitsevalle Rasvamonttu-alueelle. Ranneke oikeuttaa käyttämään palveluita kentällä ja myös katsomoiden takana. Rasvamonttu-alueella on omat baaritiskit. Ranneke ei oikeuta poistumaan ja palaamaan stadionille.

VIP-lippu

VIP-alue sijaitsee Ratinanniemessä, stadionin välittömässä läheisyydessä. Tarkemman sijainnin näet aluekartasta. VIP-vastaanoton sijainnin näet kartasta. VIP-lippua vastaan saat ruokalipun ja oman VIP-rannekkeen, joka oikeuttaa poistumaan VIP-alueelta sekä stadionilta. Huomioithan, että kulkiessasi Vipin ja stadionin välillä, joudut pysähtymään aina turvatarkastuksessa, jossa myös tarkistetaan myös rannekkeesi. VIPeille on oma sisäänkäyntiväylä stadionille PORTILLA 5. VIP-buffet on tarjolla 15.00–20.00, vip sulkeutuu klo 20.30. Säilytäthän lippusi koko tapahtuman ajan, sillä siinä on merkittynä istumapaikkasi.

VIP-menu:
Leipä & yrttituorejuusto L (G leipä ja VEG levite pyydettäessä)
Raikas, vihreä versosalaatti & sitruunavinegrette L,G,VEG
Piparjuurella maustettu coleslaw L,G,VEG
Paahdetut salviaperunat L,G, VEG
Lihapullat tomaattikastikkeessa L,G
Mattilan Palwaamon makkaralajitelma & savusinappia L,G
Falafelpyörykät & limeaioli G,L, VEG
***
Kahvi & tee
Suklaakakku VL (L,G,VEG pyydettäessä

Saapuminen

Varaathan riittävästi aikaa saapuessasi konserttiin. Porteilla voi olla ruuhkaa, joten valmistauduthan tulemaan ajoissa paikalle. Huolehdithan porteille saapuessasi, että jätät kielletyt esineet ja asiat narikkaan. Varaathan lippusi esille jo valmiiksi ennen porteille saapumista. Varaudu myös todistamaan henkilöllisyytesi. 

Saavuthan alueelle jalkaisin tai käyttäen julkisia kulkuvälineitä. Alueen läheisyydessä ei ole parkkitilaa autoille, pyörille tai sähköpotkulaudoille. 

Tarkempaa infoa Tampereen paikallisliikenteestä löydät täältä: https://reittiopas.tampere.fi.

Junalla

VR on lisännyt myyntiin lisäjunan Tampereelta Helsinkiin keikan jälkeen:

La 2.9 IC 188 Tre-Hki klo 23.59–2.10.  Liput ovat myynnissä VR:n verkkokaupassa. www.vr.fi

Taksitolppa

Lähin taksitolppa löytyy Ratinan kauppakeskuksen läheisyydestä.

Tapahtumapalvelut

Alue on pääosin anniskelualuetta (K18). Konsertissa on erillinen alue, jossa ei ole ikärajaa. Sallitulle alueelle on oma sisäänkäynti sekä alueella on omat palvelut.

Narikka ja löytötavarat

Narikka sijaitsee Ratinanniemessä, katso tarkempi sijainti kartasta. Narikkaan voi jättää ylimääräiset tavarat talteen. Narikassa EI voi käydä tapahtuman aikana, sillä narikka sijaitsee alueen ulkopuolella.

Narikkaan jätetyt tavarat saat takaisin vain narikkalapulla. Järjestäjä ei vastaa narikkalapun katoamisesta tai siitä mahdollisesti aiheutuvista seurauksista.

Löytötavarat toimitetaan alueen Narikkaan, josta voit tiedustella niitä välittömästi konsertin jälkeen. Löytötavarat toimitetaan tapahtuman päätteeksi Pirkanmaan Löytötavaratoimistoon.

WC:t

Alueelta löytyy runsaasti wc-tiloja, myös stadionin omat vesivessat ovat käytössä.

Tölkit ja alueen siisteys

Pidetään yhdessä huolta alueen siisteydestä ja konsertin viihtyvyydestä. Alueelta löytyy roskiksia ja tölkeille erikseen tarkoitettuja tölkkiroskiksia.

Valokuvaus ja taltiointi

Järjestelmäkameroiden ja ammattilaislaitteiston käyttö konsertissa on kielletty, ilman erillistä konsertin järjestäjältä anottua lupaa.

Tapahtuman ja artistien ja viralliset valokuvaajat ovat kuvaamassa alueella. Paikalla on myös runsaasti mediaa kuvaamassa. Konsertti myös taltioidaan.

Fanituotemyynti

Alueella on mahdollista ostaa Popedan fanituotteita. Fanituotteita on myynnissä B- ja A-katsomoiden takana. Sekä Ratinan Rantatiellä Laukonsillan alla sijaitsee yksi myyntipiste, jossa voit käydä jo ennakkoon ostoksilla. Ulkopuolella oleva myyntipiste avautuu jo klo 14.00. Piste palvelee kaikkia koko päivän ajan Ratinanniemessä. Et tarvitse erikseen lippua käydessäsi kyseisellä myyntipisteellä. Katso fanituotepisteiden tarkemmat sijainnit kartasta.

Alueella on mahdollista ostaa Popedan, Vesterinen Yhtyeineen, Martti Servo & Napanderin ja Pate Mustajärven fanituotteita.

Popedan fanituotteiden myyntipisteet: Ratinan Rantatiellä (avoinna jo klo 14.00), kentällä ja B-katsomon takana
Pate Mustajärven fanituotteiden myyntipiste: A- ja D-katsomon välissä
Vesterinen yhtyeineen fanituotteiden myyntipiste: Ratinan Rantatie (avoinna jo klo 14.00)
Martti Servo ja Napander fanituotteiden myyntipiste: Ratinan Rantatie (avoinna jo klo 14.00)

Vesipisteet

Stadionin sisäwc-tiloissa on vesihanat ja lisäksi, kentällä sijaitsee yksi vesipiste sekä C2-katsomon takana sijaitsevien wc-tilojen vieressä on vesipiste.

Maksuvälineet

Tapahtumassa käyvät kaikki yleisimmät maksuvälineet.

Korvatulpat ja sadetakit

Alueella on myynnissä korvatulppia ja sadetakkeja.

Tupakointi

Tupakointi on sallittu vain sille erikseen osoitetuissa paikoissa. Katsothan tarkemmat sijainnit aluekartasta jo ennakkoon.

Ruokapalvelut

Alueelta löytyy baarien lisäksi myös kahvimyyntipisteitä, lakua sekä jäätelöä. Lisäksi alueelta löytyy myös monipuolista ruokatarjontaa:

Royal Grill 

Ystävät, loistofiilis ja hyvä ruoka! Royal Grill on tapahtumaruokailun kruunaamaton kuningas. Valikoimasta löytyvät kuninkaalliset makkaraperunat sekä mahtavat kebabsetit kolmella eri tavalla: liha, kana ja vege. Asiakkaiden toiveista syntynyt Specialsetti sisältää Royal Grillin kaikkia herkkuja. Tässä annoksessa makua ja kokoa riittää isoon nälkään tai jopa jaettavaksi! 

Makkaraperunat G, L 
Kebabsetti G, L 
Kanakebabsetti G, L 
Seitansetti V, L 
Specialsetti L,  saatavilla G                                             

Burger Beast & Burger Street

Maukkaita artesaaniburgereita ihanilla täytteillä. Kuohkean perunabriossin sisällä nauta- tai vegepihvi sekä maukkaat kastikkeet ja tietenkin tuoreet kasvikset. Nam! 

Juustoburger VL, saatavilla G, L
Chiliburger VL, saatavilla G, L 
BBQ-pekoniburger VL, saatavilla G, L
Vegeburger VL, saatavilla G, L 

Kanavaanari 

Kanaruuan ystäville ilmoitus! Kanavaanari tarjoaa 100 % kotimaisten Kariniemen kanatuotteiden ympärille rakennettuja annoksia hampurilaisen, salaatin ja combolautasen muodossa. Hampurilaisia originaalisti tai mausteisemmin, kevyt kanasalaatti, ja itselle tai jaettavaksi tarkoitetut Fried Chicken Plate ja Double Chicken Box. 

Spicy Chicken Burger VL, saatavilla G, L 
Original Chicken Burger VL, G, L 
Fresh Chicken Salad G, M 
Fried Chicken Plate G, M 
Double Chicken Box G, M 
Butcher’s Hot Dogs  

New Yorkin katukeittiöistä inspiroituneita gourmethodareita. Vuosien saatossa hioutunut menu tuo valikoimaan erilaisia tuunattuja ”kuumia koiria”. Premiumhodarit pehmeällä sämpylällä, lihaisalla Aitonakilla, porsaankyljellä tai Vihreätvege pulledilla lisukkeiden kera. Uutuutena kasvisvaihtoehto Original Veggie. 

Original L, M 
Meat House L, M
Hot Chili L, M
Big Bacon L, M
Butcher L, M
Original Veggie L, M, V

RAX 

Uunituoreita pizzoja, jotka valmistetaan tilauksesta! Rax-rekan valikoimassa on sekä tuttuja suosikkipizzoja että rekan omia pizzauutuuksia.  

Pepe
Havaiji
Tonno Aioli
Cheesy Pepperoni
Vöner Nacho
Mozzerella
Carnivore Kebab
Valkosipulileipä Aiolidipillä 

Ruisherkku 

Ruisherkun tuoksusta tiedät festarikesän taas alkaneen! Ruisherkku on 
festarieväs, joka sisältää paikan päällä voissa ja tuoreessa valkosipulissa paistettuja ruisleipätikkuja herkullisten majoneesien ja erilaisten lisukkeiden kera. Perusherkku on vegeannos; pekonilla,salamilla, tai vaikka molemmilla tuunaat annoksesi isompaankin nälkään. 
Annoskokomme vaihtelevat pienestä sormisyötävästä kahvimukista isoon 
piknik-ämpäriin, josta riittää maistuvaa herkkua jaettavaksi koko 
festariporukalle. Ruisherkun löydät siis seuraamalla festarialueella leijailevaa huumaavaa valkosipulintuoksua, tervetuloa! 

Ensiapu

Tapahtumassa on kiertävä ensiapuhenkilöstö. Lisäksi kentältä löytyy ensiapupiste. Mikäli tarvitset ensiapua, otathan yhteyden lähimpään järjestyksenvalvojaan.

Turvallisuus

Kaikille tapahtumaan saapuville henkilöille suoritetaan turvatarkastus. Huolehdithan, että jätä kaikki kielletyt esineet ja asiat kotiin, tai viet ne narikkaan, ennen porteille saapumistasi.

Pyrimme kaikessa toiminnassamme siihen, että tapahtuma-alue olisi turvallinen ympäristö niin asiakkaille, henkilökunnalle kuin artisteille. Olethan aina yhteydessä lähimpään järjestyksenvalvojaan, mikäli huomaat jotain turvallisuuteen liittyvää, häiritsevää käytöstä tai tilanteen, joka vaatii turvallisuushenkilöstön puuttumista. Konsertin kävijöiden turvallisuudesta pitävät huolen suuri joukko järjestyksenvalvojia. Alueen turvallisuudesta vastaa AiCan turva Oy.

Kielletyt esineet ja asiat konserttialueella:

Alueelle ei saa tuoda:

 • Omat juomat ja juomapullot & astiat, jotka sisältävät nestettä
 • Järjestelmä- ja videokamerat (median kuvausluvat akkreditoinnin kautta etukäteen)
 • Läppärit ja padit
 • Sateenvarjot
 • Polkupyörät, potkulaudat ja skeittilaudat
 • Lasipullot ja tölkit (riippumatta sisällöstä)
 • Alkoholituotteet ja muut huumaavat aineet
 • Ampuma-, terä- ja lyömäaseet
 • Monitoimityökalut
 • Räjähteet, ilotulitteet, soihdut, laserit
 • Paksut ketjut
 • Lemmikit
 • Retkituolit
 • Huomioliivit ja takit
 • Lastenvaunut ja rattaat
 • Julisteiden, flyereiden, tms. jako alueella
 • Yleisön käsien päällä ”surffaaminen”, eli crowd surfing on turvallisuussyistä kielletty
 • Liput, banderollit ja selfiekepit (järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää lippujen ja banderollien tankojen ja keppien vieminen tapahtuma-alueelle)

Alueelle saa tuoda:

 • MAX 0,5 l muovinen tyhjä juomapullo
 • Pienet käsilaukut, olkalaukut ja reput on sallittuja

Esteettömyys

Liikuntarajoitteisen avustaja pääsee sisään ilmaiseksi avustettavan lipulla. Konserttiin on myyty erikseen rajattu määrä pyörätuolilippuja. Katsothan lipustasi missä katsomossa paikkasi sijaitsee, jotta voit valita oikean sisäänkäyntiportin, josta on lyhin matka paikallesi. Kentällä ei ole erillistä pyörätuolikoroketta, eikä sinne pääse kulkemaan katsomolipulla.

PORTTI 1: B- ja D-katsomot
PORTTI 2: D- ja A-katsomot
PORTTI 5: A ja C-katsomot
PORTTI 6: B- ja C-katsomot

Esteettömät WC:t

Alueelta löytyy useampi esteetön wc, katsothan tarkemmat sijainnit kartasta. Lisäksi A-katsomon takana sijaitsee sisä wc liikuntarajoitteisille.

Inva-pysäköintipaikat

Alueella ei ole valitettavasti parkkipaikkoja. Viereisessä Ratinan kauppakeskuksessa on kuitenkin lähimmät parkkipaikat, jota voi käyttää maksua vastaan. Maksu maksetaan normaalisti kauppakeskuksen parkkimaksukäytänteiden mukaisesti.

Mikäli sinulla on kysyttävää esteettömyyteen liittyen, olethan yhteydessä: xlmusic@xlmusic.net

Mikäli sinulla on kysyttävää avustajan lippuun liittyen, olethan yhteydessä lippukauppaan.

Media

Media-akkreditoinnin löydät täältä: https://gest.fi/customers/ajchib/4708

Akkreditointi päättyy viikkoa ennen tapahtumaa.

Kaikki oikeudet pidätetään. Muutokset mahdollisia.